Ik zat in een fase dat ik even niet meer wist hoe ik met mijn fysieke klachten om moest gaan. 4x in 3 jaar tijd een flinke spitaanval (rug) waarmee je per keer zo’n 2 tot 3 maanden bezig bent om van terug te komen. Heupklachten, overbelaste achillespezen, zwakke enkels en knieën, een slechte schouder en zo kan ik best nog wat dingetjes noemen. Mijn sporten zijn badminton en zumba dansen, dus met al mijn klachten werd het sporten er niet bepaald makkelijker op. Maar niet sporten, daar word ik behoorlijk chagrijnig van en bovendien is het niet goed voor mijn lijn, want eten kan ik wel heeel goed. Er moest dus iets gebeuren…. Mijn doel was simpel. Hoe kan ik ondanks pijnklachten en beperkingen toch blijven sporten? Ik had het erover met een badmintonvriendje en hij vertelde me over Sander. Ik besloot het meteen te doen. Sander hoorde alles aan, maar schrok gelukkig niet van mijn lijstje tekortkomingen. Hij is met me aan de slag gegaan….en sjonge dat was bikkelen, maar wat heb ik veel geleerd. Sander leerde me om te luisteren naar mijn lichaam. Als ik riep tijdens een oefening: “dit kan ik niet hoor, dit doet pijn aan m’n rug”, vroeg hij: “wat voel je dan, spierpijn of de pijn die ervoor zorgt dat je krom gaat lopen”. Ik was verbaast dat ik het antwoord niet kon geven…het deed gewoon pijn. Nu weet ik het wel, dat zie ik als een enorme winst voor mezelf. Ik weet nu wanneer ik moet stoppen, of juist een tandje minder zwaar moet sporten of er nog wel een schepje bovenop kan doen. Tijdens mijn sessies met Sander ging mijn fysiek ook op en neer, ook omdat ik gewoon erbij bleef badmintonnen en omdat ik nu eenmaal m’n goede en slechte dagen heb. Als ik een slechte dag had (veel rugpijn) kon je duidelijk zien dat sommige oefeningen weer even te veel gevraagd waren. Sander heeft me goed geleerd hoe ik bij de verschillende oefeningen een stapje terug kan doen, om wanneer ik me weer sterker voel, weer zwaarder te trainen. Heel waardevol!! Ondertussen zijn mijn trainingen bij Sander achter de rug en moet ik het allemaal zelf doen.. dit valt lang niet mee, maar ik heb een mooie semi- professionele roeitrainer gekocht, een gymbal, een gymmat en een aantal gewichtjes. Ik kan thuis goed mijn rug/buik trainen met de oefeningen die ik heb aangeleerd, afwisselend met wat cardio. De gang naar de sportschool vind ik zonder Sander nog wel eens moeilijk, omdat je je hoofdzakelijk in de “mannenhoek” bevind. Daar voel ik me niet altijd even thuis.. J Ik ben heel blij dat ik de gang naar Sander genomen heb. Sander wist mij altijd op de juiste manier te motiveren. (heel belangrijk, zonder tegen me te schreeuwen.) De trainingen waren wisselend heel zwaar en heeft me de nodige spierpijn gebracht, maar ik koester ze want wat ik heb geleerd van hem, neem ik voor altijd mee!! Dankjewel Sander! Groetjes, Sandra

Neem contact met ons op